Al·lèrgies

 

L’al·lèrgia o reacció hipersensible, apareix quan el sistema immunològic del cos reacciona de manera exagerada davant d’un agent extern per contacte directe amb la pell, amb les membranes mucoses o a través de la circulació sanguínia. Els al·lergènics més freqüents són els àcars, els cosmètics, les vacunes, les plantes, el pòlen, el pèl dels animals i els medicaments. 

A més, els agents físics com la llum del sol, la calor o el fred o aliments com la llet, els ous, xocolates, peix, taronges, fruits secs, tomàquets o maduixes poden produir també al·lèrgia. 

Per a que el nostre sistema immunològic consideri una substància com a nociva i generi una resposta de defensa cal, en la majoria dels casos, haver estat en contacte amb l’al·lèrgen de manera continuada, i la seva reacció pot ser en forma de congestió nassal, tos, estornuts, dificultat respiratòria, mal de cap, fatiga, nàusea, mareig, vòmits, diarrees, enrogiment dels ulls, cremor, ardor, llagrimeig, pruïja, inflor o faves.

aler

Hi ha alguns remeis populars i naturals per tractar les al·lèrgies. Aquí us en exposo alguns, esperant que us siguin d’ajuda i que pugueu triar el que millor s’adapti a vosaltres:

  1. L’all és un excel·lent remei natural contra les al·lergies, per lo que us recomano que el consumiu cru en dejú o en amanides. Si tens el nas tapat, mastegar un all t’ajudarà a descongestionar-te.
  2. Per descongestionar els sinus, no hi ha res com mastegar la bresca de la mel durant 10 minuts.
  3. Dissoldre mitja cullerada de sal marina en una d’aigua filtrada i aspirar, durant 20 segons, una mica d’aquesta aigua, pimer en un dels orificis del nas tapant l’altre, i repetir el mateix procediment amb l’altre orifici. Expulsa l’aigua per la boca.
  4. La cocció de flor de saüc combat els opicors, enrogiments i inflamacions cutanis provocats per les al·lèrgies. S’han de prendre vapors d’aquesta infusió per alleugerir la congestió nassal i aplicar, encara calenta, amb un cotó sobre les àrees de la pell on hi ha picors. La irritació desapareixerà al moment.
  5. Barreja, a parts iguals plantatge major (llantén), ortiga, canabassa (eupatorio) i eufrasia. Bull una cullerada per una tassa d’aigua durant 3 minuts, deixa reposar, i filtra. Pren tres tasses calentes al dia d’aquesta infusió.
  6. Per a al·lèrgies cutànies va bé preparar un cataplasma barrejant aigua amb salvat de civada, i aplicant-ho sobre la zona afectada.
  7. Un suc amb 4 cullerades de vinagre, un got d’aigua, una mica de suc de raves i una mica de llimona durant 5 dies consecutius t’anirà bé per la rinitis al·lèrgica, l’al·lèrgia al pòl·len i per la febre del fenc.
  8. Una altra infusió que va molt bé per al·lèrgies, especialment de caire respiratori, és la de salvia, romaní i ortiga a parts iguals. Es pot prendre mig litre durant el dia. 
  9. Hi ha un remei de digitopuntura per la febre del fenc i els estornuts al·lèrgics. Es tracta de fer pressions a la pell interdigital entre els dits polse i índex, prop de l’os a la base de l’índex. Pressionar aquests punts pot causar contraccions de l’úter, així que no s’aconsella en dones embarassades.
  10. Homeopatia. Prova cepa Allium 30C dos cops al dia (un grànul cada cop) fins que et comencis a sentir millor en cas de degoteig nassal, ulls plorosos i picor. La mateiga dosi de SAbadilla pot ajudar en cas d’atacs violents d’estornuts.

Deixa una resposta

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>