BICARBONAT DE SODI

El bicarbonat i el bicarbonat de sodi és el productes de les cendres de determinades plantes. Aquesta cendra s’utilitzava com a detergent en temps remots, barrejada amb potassi.

La industria farmacèutica sovint es mou més pels beneficis econòmics que pel benestar de les persones, descobrint cada vegada més medicaments que, lluny de curar, tapen els símptomes i provoquen altres i noves malalties.

Un dels medicaments que no han perdut vigència i cada cop es descobreixen més beneficis és el bicarbonat de sodi, que forma part dels recomanats com el Clorur de Magnesi, la Llinassa, l’Aigua Oxigenada i altres productes barats i fàcils d’aconseguir.

Com que cada cop la dieta és menys equilibrada degut a un consum excessiu de carbohidrats i sucres, creant un entorn meravellós per les bactèries i fongs, que es van reproduint al cos humà, fent que l’organisme cada cop s’acidifiqui més, desenvolupant noves malalties, així com acidesa, migranyes, ansietat, nerviosisme, depressió, problemes hormonals…

Les carns, els formatges i lactis en general, el cafè, el té negre, edulcorants artificials, i l’alcohol són els principals agents acidificadors de l’organisme.

Aixi, cada cop és més gran la necessitat de prevenció i cura, i és aquí on entra el bicarbonat de sodi. S’aconsella prendre una culleradeta de bicarbonat en un got d’aigua una hora abans o després de les menjades, que ens ajudarà a alcalinitzar el nostre organisme, regulant i estabilitzant el PH quan aquest sigui molt àcid.

Aplicacions:

 • S’utilitza en la diàlisi renal per reduir els nivells d’acidesa de la corrent sanguínia.
 • És desodorant
 • Per prevenir i eliminar bactèries de la boca, podem glopejar un got d’aigua amb una cullerada petita de bicarbonat.
 • Alleugera la irritació i el malestar produïts per les picades de mosquits i abelles, tot aplicant una compresa mullada amb la dissolució d’una culleradeta de bicarbonat en un got d’aigua, durant 20 minuts, directament sobre la picada.
 • En cas de grip, bronquitis, inflamació de gola, tos, constipats, podem prendre una culleradeta tres cops al dia en mig got d’aigua durant tres dies seguits.
 • Posar una culleradeta de bicarbonat de sodi en un pot de xampú eliminarà la part danyina dels quimics que contingui.
 • En cas de ressaca, pots prendre dues culleradetes en un got d’aigua. Calmarà els efectes i et rehidratarà.
 • Per tindre les dents blanques i per tractar la inflamació de les genives, t’aconsello fer una pasta i raspallar-te les dents o aplicar-la amb els dits, mantenint-la uns minuts.
 • Per a les cremades de sol van molt bé els banys de bicarbonat en aigua tèbia.
 • Per combatre l’ansietat al deixar de fumar o de prendre cafè, dues o tres culleradetes durant el dia aniran molt bé per calmar-te.
 • És un excel·lent exfoliant i treu les taques de la pell.
 • Combat també els fongs dels dits dels peus. Aplica una pasta feta amb bicarbonat de sodi, aplica-la, repassa, eixuga amb cura i finalment empolvora amb talc.
 • Altres aplicacions són pel dolor, la irritació vaginal, la diarrea, infeccions de bufeta, nas tapat, acne, acidesa estomacal, indigestió, picors als ulls, taquicàrdia, úlceres bucals.

PRECAUCIONS:

En cas de cirrosi hepàtica, hipertensió, ingesta de corticoides o problemes cardíacs, s’aconsella evitar-lo.

Sempre abans de prendre bicarbonat de sodi s’ha de consultar amb un professional de la salut, metge o naturòpata, especialment si estàs prenent altres medicaments com antiàcids, aspirines, liti, ferro, metenamina, metotrexat, quinidina, antibiòtics, sulfamides, tetraciclina o vitamines. No prendre’l mai junt amb altres medicaments. Consulta també al professional en cas d’hipertensió, insuficiència cardíaca congestiva, malalties renals, o si has patit hemorràgies a l’estómac o intestins, si estàs embarassada, o tens intenció de quedar-te embarassada, o estàs alletant el teu fill.

 

bi

Deixa una resposta

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>