Ciàtica

La ciàtica és un dolor situat a la línia del nevi ciàtic o d’alguna de les seves ramificacions. L’origen d’aquest dolor pot ser ossi, discal, lligamentós, i pot afectar a la zona lumbar en una fase no avançada i en cas de poca inflamació, fins al peu, en cas d’inflamació severa.

L’origen més habitual sol ser la lesió del disc intervertebral, sobrecàrrega o sobre-esforç, que provoquen que el teixit discal es desplaci (moltes vegades hi ha hèrnia o protrusió discal) i comprimeixi els nervis que van des de la zona lumbar fins a les extremitats inferiors.

Les ciàtiques d’origen lumbar també poden ser causades per lesions òssies, com és el cas de d’espondilitis, en les què l’anella que forma cada vèrtebra per deixar pas a la medul·la espinal no està ben formada i produeix dolor per esforços continus de la zona lumbar.

També el dolor ciàtic pot produir-se en músculs i lligaments de la zona lumbar, tot i que no és tan freqüent, en les articulacions posteriors de les vèrtebres i en les articulacions sacre-ilíaques.

Tenim també la ciàtica extra lumbar, una de les més freqüents. Se la coneix també com el síndrome del piramidal. El múscul piramidal va des de la cara anterior del sacre fins la part alta del fèmur, per sota dels glutis, passant per sobre del nervi ciàtic. Moltes vegades, quan el piramidal augmenta de grossor o s’inflama, comprimeix el nervi i causa dolor ciàtic, i és molt fàcil de detectar, ja que no hi ha dolor lumbar, sinó que el dolor comença als glutis, augmentant al rotar externament els malucs o a l’estirar el piramidal amb gir intern del fèmur.

Per tal de tractar aquest dolor, podem recórrer a un bon massatge, combinat amb estiraments, acupuntura i inclús tractament amb ventoses, que ens ajudaran a soltar la musculatura, i recomanarem prendre vitamina B, i infusió d’escorça de salze, per les seves propietats anti-inflamatòries i analgèsiques.

ciatica

Deixa una resposta

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>