DESGAST DE CARTÍLAGS i DOLOR ARTICULAR

Et fan mals els genolls? Et molesta la cama quan camines? Et costa moure alguna part del teu cos? Podrien ser algunes de les afeccions dels cartílags, que són els que permeten al cos un moviment fluid, flexible i amortitzat. El cartílag és un teixit ferm, flexible i gelatinós que cobreix i protegeix els extrems ossis de les articulacions, evitant el desgast dels ossos al fregar entre sí, i es poden lesionar degut a factors genètics, artritis, osteoartritis, resultant de la degradació del cartílag, dietes deficients… però la principal causa dels danys en cartílags és l’estrès o angoixa quan s’està movent el cos. Tot i que no ho notem, el cos sota estrés fa que els tendons i lligaments s’encartonin, s’endureixin, la qual cosa provoca al moure’ns un desgast molt major en cartílags i a la llarga un important deteriorament dels mateixos.  Anem a posar un exemple: anem caminant i la intensió de la cama és anar en una determinada direcció, però per algun motiu no es pot passar, i ens veiem forçats a anar en una altra direcció que no ens agrada. Sense notar-ho, la cama pateix estrès que produirà un desgast major, la qual cosa no passaria si caminéssim en alguna direcció fluida i gustosa. Aquest exemple és una metàfora de com la nostra manera de viure ens pot causar lesions o problemes amb els cartílags. En aquest cas, un problema de cartílag és un conflicte que té a veure amb el nostre moviment a la vida, si ens costa moure’ns o ens sentim obligats, si sentim que hi ha obstacles que ens impedeixen moure’ns com volem.

Símptomes de cartílags danyats o lesionats:

  • Dolor al moure alguna part del cos: genolls, cames, turmells…
  • Limitació o problemes per moure el cos
  • Danys en articulacions, artritis, artrosis…

Tractament:

Abans de recórrer a la cirurgia, podem provar diferents tractaments naturals:

  • L’acumulació de toxines al cos pot desgastar els cartílags. Recomano una dieta depurativa de dos dies, ingerint només pinya natural, que ajudarà a baixar al toxèmia del cos i a escombrar substàncies nocives allotjades en les articulacions. Després de dos dies de dieta, comença una dieta amb vegetals crus i al vapor, evitant carns vermelles i d’aus, així com llet de vaca, rebosteria refinada i sucres. És molt important ingerir dos litres d’aigua, beure sucs de taronja en dejú i de pastanaga amb àloe al migdia. És important també posar als sucs gingebre fresc, que ens ajudarà a purificar i desinflamar les articulacions.
  • Relaxa’t. Descansa lo necessari i agafa’t com a mínim un o dos dies a la setmana seguits de relax, per donar-li temps al cos de descansar i preparar-se per l’activitat física setmanal.
  • Pensa en com vius la teva vida. Si no t’agrada la direcció cap on vas, si sents que els teus projectes no surten, si perceps que algú o alguna cosa no et deixa ser allò que tu vols ser, llavors tindràs problemes amb el teu moviment. Una altra qüestió és que a vegades ens aferrem a idees i les idees fixes provoquen “immobilitat” en la teva ment, la qual cosa es reflexa al teu cos. Comença a canviar el teu sistema de valors, posant-te a tu mateix com a prioritari.
  • Acudeix regularment al teu centre de massatges de confiança perquè t’ajudin a pal·liar el dolor amb massatge corporal relaxant, com pot ser el massatge californià o la teràpia cràneo-sacral, la qual t’ajudarà també a trencar amb vells patrons mentals.

female knee pain

Deixa una resposta

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>