INCONTINÈNCIA URINARIA I EL SEU TRACTAMENT NATURAL
La incontinència urinària és la pèrdua involuntària d’orina. No és una malaltia, sinó un senyal que ens avisa d’algunes altres possibles patologies que estan darrere d’ella, com la diabetis, accident vascular cerebral, esclerosi múltiple, malaltia de Parkinson, lesió de la medul·la espinal, cirurgia pèlvica o fins i tot com a conseqüència del part . Encara que és més comú en les dones majors de 60 anys, pot donar-se en qualsevol edat.
La prevalença o incontinència urinària també pot afectar els homes, tot i que no és tan comú. És un trastorn que afecta la qualitat de vida i pot portar inclús a la depressió i a la reclusió social. El tracte urinari està format per dos ronyons, dos urèters, la bufeta i la uretra. Els ronyons són un filtre de la sang, retenen sucres, sals i minerals necessaris i eliminen materials tòxics. El resultat d’aquesta filtració és l’orina, que circula pels urèters, que van dels ronyons a la bufeta. Els urèters són uns tubs musculosos que amb un moviment de vaivé transporten l’orina cap a la bufeta, la qual es dilatarà per tal d’acumular l’orina fins que l’expulsa. La bufeta té vàlvules que eviten que l’orina torni cap als ronyons. Quan la bufeta es contreu, l’orina passa per l’uretra i és expulsada fora del cos.
La incontinència urinària es pot classificar pels seus símptomes o circumstàncies en què es produeix:
Incontinència d’esforç. És la més comuna i es produeix com a resultat d’un esforç com tossir, caminar, esternudar, córrer o fer exercicis físics. La musculatura del sòl pèlvic, que és l’encarregada d’aguantar la bufeta i la uretra, es debilita i fa que aquestes no funcionin de manera adequada. En els homes la causa més comuna d’aquest tipus d’incontinència és la cirurgia prostàtica.
Incontinència d’urgència o de bufeta hiperactiva. En aquest cas es té una necessitat incontrolable d’orinar però no es pot arribar a temps al bany. Altres vegades, és provocada per l’aigua o el clima fred. La bufeta hiperactiva s’associa amb malalties neurològiques com l’esclerosi múltiple, lesions a la medul·la espinal, envelliment, lesions a l’esquena, l’accident cerebrovascular o la diabetis.
La incontinència mixta és una combinació de les anteriors.
La incontinència per fuga es produeix quan la bufeta no s’acaba de buidar o està sempre plena. Les senyals són degotejos freqüents i miccions freqüents.
La incontinència funcional és la impossibilitat per anar al bany a causa d’una discapacitat física o mental.
Les Causes
Les causes que originen la incontinència urinària són diverses, i entre elles trobem el trastorn nerviós, prostàtic, alteracions de l’embaràs i del part, la pèrdua de la massa muscular, l’envelliment, la reducció d’estrògens durant la menopausa i la ingesta de medicaments com els diürètics, els estrògens, els tranquil·litzants, antidepressius i laxants, entre d’altres.
Tractament i consells
Al principi de la incontinència urinària, el tractament és de cautela o mínimament invasiu que pot incloure el control de líquids, entrenament de la bufeta, exercicis del sòl pèlvic i segons els casos medicació. Quan els símptomes són més severs o no han funcionat els anteriors, es pot recórrer a la cirurgia.
Algunes modificacions dels hàbits, com la reducció de la quantitat de líquids beguts, l’eliminació de la cafeïna i altres substàncies irritants per a la bufeta poden ajudar prou. Buidar regularment la bufeta també ens ajudarà en la prevenció dels viatges seguits al bany abans que es produeixi la fugida.
Podem realitzar exercicis d’enfortiment i entrenament, com els de Kegel, que entrenen la contracció dels músculs perineals i la retenció de l’orina més temps: Contraiem els músculs pèlvics deu segons i després els relaxem altres deu segons, sense utilitzar la musculatura abdominal, ni els abductors, ni els glutis. Fer-ho almenys tres vegades al dia.
És aconsellable evitar menjars com sopes, curri, xocolata, sucres i condiments picants, ja que irriten la bufeta. Cal evitar també el restrenyiment, seguint una dieta rica en fibres i evitar el sobrepès, que fa que els músculs s’atrofien, facilitant la incontinència. També la nicotina irrita la bufeta.
En cap cas s’ha de reduir la ingesta de líquids per sota del normal, perquè es pot arribar a la deshidratació, agreujant el problema i causant altres molèsties.
En cas de tindre ganes d’esternudar, tossir o fer un esforç, es recomana prémer l’esfínter per evitar la pèrdua accidental d’orina.
Abans de sortir de casa, s’ha de tindre la precaució d’orinar encara que no se’n tinguin ganes. Algunes peces de roba poden ser un problema si tenim incontinència. Es recomana roba que es pugui obrir fàcilment, així com portar alguna peça de recanvi.
Per tal d’enfortir la musculatura pèlvica per millorar o evitar problemes d’incontinència, aconsello utilitzar les boles xineses.
Si no les has utilitzat mai, aconsello començar amb una única bola més gran i més senzilla de sostenir per la nostra muscultura. Després, pots continuar per dues unides, que pesen més i ja quan domines, pots optar per unes boletes molt estretes i pesades. La manera d’utilitzar-les és molt senzilla: col·loques una mica de lubricant a la punta de la bola i la introdueixes a la vagina. Al posar-te de peu les boles tindran la tendència a caure, degut a la força de la gravetat. Aquí, contrauràs el múscul de manera inconscient, i d’aquesta manera ja estaràs “fent peses” amb el teu sòl pèlvic. Si no pots amb elles i et cauen, pots optar per començar a fer l’exercici estirada al llit, panxa amunt. Amb una mà estiraràs el cordill d’extracció de la bola, i amb la teva musculatura tractaràs d’impedir que surtin.
Al principi, s’aconsella utilitzar-les 15 minuts al dia les dues primeres setmanes, després passar a 30. Si quan canvies de temps sents molèsties o agulletes, pots estar dos dies sense utilitzar-les i tornar al temps anterior durant una altra setmana. Les pots utilitzar tots els dies durant 4 mesos, i després ja no les necessitaràs en molt temps.
Si vols comprar les boles xinesses i el lubricant i no saps on, pots entrar a www.sexshopterresdelebre.com
Al següent enllaç tens exercicis per reforçar el sòl pèlvic: https://www.youtube.com/watch?v=mCFQlThVthk
Deixa una resposta