La Columna Vertebral

Moltes de les dolences que patim tenen el seu origen a la Columna Vertebral, el nostre suport, aguant i defensa, que ens sosté i protegeix en totes les situacions de la vida. Cada cop hi ha més persones amb problemes d’esquena, amb símptomes molt dolorosos i molestos, la majoria d’ells relacionats amb males postures i rigidesa muscular acumulada a esquena i espatlles. Per això la seva cura és vital per millorar el nostre sistema músculo-esquelètic i conservar una bona postura.

 La Columna Vertebral

La medul·la espinal, component del sistema nerviós central es troba a la columna vertebral, i el seu correcte funcionament depèn de la correcta separació i alineació de les vèrtebres segons les curvatures fisiològiques.

La columna simbolitza també la nostra energia necessària i la nostra resistència davant dels successos de la vida. Les desviacions de la columna estan relacionades amb la part recòndita del nostre sistema energètic. En un bloqueig no només apareixen dolors físics, sinó que també poden aflorar sentiments d’impotència, la sensació de no poder aguantar les càrregues de la vida, una necessitat afectiva o emocional insatisfeta, etc. També pot aparèixer la sensació de ser atacats. Cada pensament, cada emoció, cada resposta, cada situació… estan gravats a la columna vertebral així com a les diferents zones afectades del cos.

L’escoliosi és la curvatura de la columna vertebral en forma de S, i s’atribueix a postures incorrectes mantingudes durant la infància. Sol provocar debilitat muscular i lligamentosa, i moltes vegades també peus plans.

Els problemes propis de la columna i els que d’ella es deriven són considerats malalties, i equivocadament solem amagar els seus símptomes a base d’analgèsics, amb infiltracions o inclús amb cirurgia, alguns cops innecessària.

Considerem normal a occident que la gent gran arrastri els peus o tingui incontinència, però no anem a buscar el veritable origen del mal: la columna i altres possibles danys orgànics.

L’estrenyiment continu, o el síndrome de còlon irritable tenen entre els seus components un assumpte de columna. Així com també són problemes de columna l’esgotament per estar de peu, el mal de genolls, els peus molt calens o freds, la bursitis i problemes de túnel carpià.

La migranya és un altre problema de cervicals, que es pot corregir amb exercici, dieta i teràpia cràneo-sacral combinada amb massatge cervicofacial o massatge hindú.

Són 7 les vèrtebres cervicals que tenim, i quan es desalineen afecten a tots els òrgans de la part superior del cos, inclosa la dentadura, i viceversa.

Posem per exemple que tenim una dent més altra que no deixa que les altres dents es toquin al mateix temps. Ens acostumem, i el nostre cos s’acomoda per defensar-se dels canvis que percep, inconscientment, tot posant dispositius per evitar-ho. Un dels dispositius és desplaçar lleugerament la mandíbula per no sentir la dent més alta, alterant així l’encaixament de tota la boca, desequilibri que provoca el desequilibri dels músculs del coll, afectant la posició del cap respecte a les espatlles, amb lo que tindrem una espatlla més alta que l’altra que, conseqüentment, provocarà corbes a la columna, les quals provocaran una petita rotació de la pelvis fent que un maluc estigui una mica més alta que l’altre, i la cama corresponent també més curta que l’altra.

Moltes neuràlgies són causades per desviacions de la columna vertebral, tant si són a la cara, a les extremitats o a l’esquena.

Podem fer un senzill exercici per saber com estan les nostres cervicals:

Estirats a terra, ni sobre un llit ni sobre una llitera, posem la mà al coll pel costat dret, com per tocar-nos l’orella esquerra. Si la mà passa, en gran mesura, té problemes de curvatura.

Per saber si hi ha problemes de curvatura a la teva cintura, t’estires a terra panxa cap amunt, i poses la mà dreta sota la cintura, per veure si passa. Si passa amb facilitat hi ha problemes amb la curvatura de l’esquena.

La correcció de molts d’aquests problemes és simple, i es pot tractar amb massatge estructural profund, quiromassatge, massatge descontracturant i teràpia cràneo-sacral, tot i que exigeix constància, temps i paciència.

columna zones

Deixa una resposta

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>