LES FRUITES I LES VERDURES

Les fruites i les verdures són molt importants en la nostra dieta. Al menjar les fruites crues aprofitem d’una manera més òptima les seves propietats. Ens ajuden a millorar el trànsit intestinal, estimulen la funció hepática, tenen propietats desintoxicants i són riques en vitamines, oligoelements, nutrients i minerals que ajuden a regular el nostre sistema immunitari.

Les fruites necessiten molt poca energia per ser digerides i fan treballar el cervell, ja que no están considerades com a font de proteïnes, tot i que algunes les tenen, com poden ser els albercocs secs, les prunes panses, les cireres, els plàtans, els alvocats, els préssecs o els kiwis, entre d’altres.

De tots els minerals que contenen les fruites, els més abundants són el calci i el ferro. Entre les que tenen més calci hi ha les baies, les mores, les groselles, les taronges i les papaies. I les que tenen més ferro són les groselles, les mores, els dàtils, les panses i els gerds.

Les verdures i hortalisses també tenen poques calories i són riques en fibra, vitamines i minerals. El millor és consumir-les fresques i de temporada,per tal d’aprofitar tots els seus micronutrients.

Les verdures i hortalisses contenen potassi que ens ajuda a evitar la retenció de líquids i amb això les cames i panxa inflades. Amb el seu consum també podem prevenir la hipertensió i les molèsties físiques que l’acompanyen. A més a més, com que no tenen greixos, ens ajuden a controlar el pes i l’obesitat, reduint el colesterol, els triglicèrids i el perill de patir patologies cardiovasculars. A més, són també riques en ferro, zinc, fòsfor, calci, magnesi, coure, potassi i altres micronutrients que cuiden el nostre cos.

 La fibra que contenen ajuda a regular el trànsit intestinal i els antioxidants redueixen considerablement l’envelliment de les cèl·lules i prevenen l’aparició de determinats tumors.

Tot i que tenim la costum de cuinar els aliments, és molt recomanable menjar cada dia, vegetals crus, que tenen més propietats en no perdre en la cocció cap de les vitamines, minerals i antioxidants.

 La pell és com un mirall que reflecteix el nostre estat orgànic interior, per això hem alimentar-nos bé perquè ajudi a la seva cura i bon aspecte. Si veiem que perd la seva brillantor natural, és aconsellable fer una neteja interna del cos menjant cereals com mil, blat sarraí, arròs, fruites, verdures i herbes, que ens generaran i aportaran els nutrients i les vitamines que necessitem.

 Tenint en compte que les intoleràncies alimentàries són responsables del 80% de malalties cròniques com la fibromiàlgia, una alimentació sense tòxics és molt aconsellable. Per això és important seguir una dieta rica en aliments ecològics com fruites i verdures com a part del tractament de les persones malaltes i elles mateixes poden comprovar com, en un temps prudencial, es controlen alguns símptomes com la fatiga, el dolor generalitzat i altres trastorns que els impedeixen portar una vida normal.

Deixa una resposta

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>