Plantes Depuratives

Hi ha moltes malalties que són el resultat d’un estat més o menys general d’intoxicació degut a menjars molt condimentats, o molt greixosos, excés de begudes estimulants, tabac, estils de vida sedentaris, estrès…

Una desintoxicació amb plantes ajuda el nostre cos a eliminar aquestes toxines que tenim al cos, no només a nivell de còlon o fetge, sinó també als ronyons.

Ens serveixen com millora d’una dieta depurativa, i no tindria gaire sentit prendre plantes per desintoxicar mentre seguim una dieta rica en greixos, colesterol i acidificants de la sang. El seu efecte sempre serà millor si l’acompanyem d’una dieta hipo-tònica basada en cereals i verdures, molts líquids (aigua, sucs de fruites naturals, brous i infusions refrescants) i farines integrals. Dit això, passaré a enumerar algunes de les plantes depuratives, així com també recomanar algun preparat fitoterapèutic de laboratoris equisalud, de total confiança meva.

Carxofa: coneguda pel seu resultat antitòxic i molt beneficiosa per al fetge, ens ajuda a accelerar els processos metabòlics, és hepatoprotectora, afavoreix l’eliminació renal i la funció digestiva. Desintoxica tot el cos i és considerada una de les més depuratives.

Dent de Lleó, o Xicoria amarga. És un depuratiu suau de ronyó i fetge i molt aconsellable en tractament de trastorns de la pell de tipus gras i irritant, com l’acne o els quists sebacis. Està indicat per tractar l’estrenyiment, ja que estimula lleugerament l’intestí.

Cua de Cavall. ÉS molt diürètica, depura la sang, regenera les cèl·lules mortes i les cèl·lules cicatritzants. S’utilitza en el tractament de l’obesitat, excés d’àcid úric, malalties reumàtiques, dissol càlculs renals i biliars i moltes altres afeccions.

Bardana. És un depuratiu hepàtic i renal, adequada en dolences cutànies cròniques com eczema i psoriasis. Ajuda a netejar els vasos limfàtics, les membranes seroses i mucoses, i és molt favorable en el tractament d’infeccions i congestió bronquial.

Ortiga. Neteja la sang, depura els ronyons, ens ajuda en el tractament de les hemorroides i del reuma. Baixa la pressió sanguínia, és diürètica i conté flavonoides i potassi, cosa que ajuda a la dissolució d’arenetes i a eliminar toxines.

Equinacea. Coneguda per ser una de les més estimulants del sistema immunitari, és un excel·lent depuratiu, essencialment indicat en inflamacions de glàndules i ganglis limfàtics, així com també en erupcions cutànies.

Arrels de cúrcuma. Planta utilitzada també com espècia, és depurativa hepàtica. Ens ajuda a estimular la producció i circulació biliar. Ens ajuda en el tractament de congestions biliars i hepàtics, càlculs biliars, estrenyiment crònic i colesterol. A més a més, és antiinflamatòria i una gran ajuda en el tractament de carcinomes i càncers.

El raïm és un desintoxicant natural, inclús existeix la dieta del raïm, consistent en menjar només raïm durant 3 dies. El seu efecte laxant neteja els intestins de substàncies tòxiques.

Pinya. És una fruita diürètica i depurativa que contribueix a eliminar per l’orina les toxines que acumula el nostre organisme. Prevé l’estrenyiment degut al seu alt contingut en fibra, activa el metabolisme i l’eliminació de greixos, i facilita la digestió. Rica en vitamines C, B1, B6, àcid fòlic i minerals com el potassi. Millora la digestió i destrueix els paràsits intestinals gràcies a una enzima, la bromelina.

 

SONY DSC

També els nostres amics de Laboratorios Equisalud ens proposen alguns preparats fitoterapèutics, basats en la medicina tradicional xinesa i en base a la nostra fitoteràpia. Aquests poden ser:

Holoram detox: bio-regulador dels sistemes de drenatge de toxines. Afavoreix les vies antioxidants i quelants necessàries per a l’eliminació dels desfets tòxics en la cèl·lula i el teixit intersticial. Afavoreix la funció dels sistemes de drenatge de subproductes tòxics del metabolisme i radicals lliures que afecten la matriu cel·lular i la permeabilitat de les membranes cel·lulars. Afavoreix el transport i metabolisme mitocondrial dels àcids grassos i contribueix en la regulació de l’equilibri àcid bàsic a nivell renal. Gran hepatoprotector i activador del metabolisme lipídic.

Holomega L-Cisteína: conté sofre i protegeix el fetge, el desintoxica i ajuda a eliminar els metalls pesats. Antioxidant. Millora cabells, ungles i pell.

Holomega L-Glutatión Plus. Antienvelliment. Juga un important paper com defensa antioxidant, protegeix el fetge, desintoxica l’organisme, essent molt útil en casos de quimioteràpia, destrueix metalls pesats i protegeix el cor, prevenint l’oxidació del colesterol LDL. Prevé catarates i és immunostimulant.

Holofit Anpahi.  Acció protectora del fetge, ajuda a protegir-se dels agents tòxics, accelerant la metabolització de les molècules nocives. Eficaç pel tractament de cirrosis i hepatitis.

Holopai 2. Depuratiu hepato-renal, estimula les funcions desintoxicants de l’organisme, especialment  fetge, vesícula biliar i ronyons. Ha d’utilitzar-se en afeccions de pell, intoxicacions cròniques per la inadequada alimentació, intoxicació medicamentosa, excés d’acidesa a la sang, suor forta d’aixelles o peus, estats pletòrics, cures depuratives…

Deixa una resposta

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>