SINDROME DE CAMES INQUIETES

El síndrome de cames inquietes es considera un trastorn neurolcames inquietesògic molt freqüent que produeix moviments a les cames acompanyat moltes vegades de dolors aguts. El solen patir les persones de mitjana edat i gent gran, tot i que cada cop hi ha més joves que el pateixen, degut a l’estrès.

El síndrome de cames inquietes afecta la qualitat del son, provocant insomni i originant, conseqüentment, somnolència, angoixa, ansietat i dificultats mentals, sent freqüent que es manifesti a la nit, quan estem allitats o durant el dia si estem asseguts per un llarg període de temps. Les molèsties són evidents a la part baixa de les cames, entre el genoll i el turmell, i més rarament als peus o als braços. 

Tot i que diuen que no hi ha cura coneguda per aquest síndrome, moltes vegades es presenta associat a altres malalties com pot ser l’artritis, l’anèmia, la diabetis… i des de la meva experiència personal, vull fer un gran èmfasis en el tractament de l’estrès, aconsellant baixar  el ritme de treball, seguir una vida sana i ordenada, sortir a fer exercici físic de manera regular, caminar i realitzar estiraments cada dia, així com rebre de manera regular massatges a les cames per tal de millorar la circulació de la zona i de descarregar les tensions que ens porten a manifestar la malaltia, i combatre simultàniament l’estrès, ajudant-nos si volem d’altres teràpies com poden ser els tractaments florals, el Reiki o l’acupuntura.

Són també molt importants els banys calents i una alimentació equilibrada, evitant cafeïna, alcohol, tabac i fàrmacs que puguin empitjorar els símptomes, com poden ser alguns antigripals o antidepressius, entre d’altres.

Deixa una resposta

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>