Tardor. Alimentant-nos per enfortir el nostre sistema immunològic

Ja entrada la tardor, amb els seus canvis de temperatura, preparant-nos per l’hivern. Ja és hora de prevenir constipats tot ajudant-nos d’una bona alimentació, complementada també amb fitoteràpia del mediterrani, molt fàcil de trobar a les nostres muntanyes. 

La tardor ens ofereix tota una sèrie d’aliments rics en vitamina C i altres elements que ens ajudaran a estar forts davant els canvis bruscs de temperatura: és hora de fruits secs, de carbassa, de moniatos, de magranes, de castanyes, de raïm, de figues, de bolets, de fruits vermells… sí, aliments calòrics, que ens asseguren un equilibri i una perfecta osmosi corporal. No és casualitat que tots els aliments de la tardor tinguin tons marrons i ataronjats, ja que tots ells són rics en Vitamina A, Vitamina C, beta-carotens i anti-oxidants, que enfortiran el nostre sistema immunològic per preparar-nos per a l’hivern.

Un cop establerta una bona alimentació, cal reforçar-la amb infusions de farigola, llantén i salvia, que enfortiran el nostre aparell respiratori, i en cas de refredats forts, les complementarem amb eucaliptus. És bo endolcir-les amb mel i llimona, les quals ens aporten infinitat de vitamines i són antibiòtics naturals.

A més a més, hi ha complements, com ara els òligo-elements, que continuen enfortint el nostre sistema immunològic. Aquests són el manganès, que ens ajuda a atenuar la hiper-reactivitat bronquial i és molt útil també en processos al·lèrgics, el manganès-coure, que inhibeix la secreció d’histamina i té acció anti-vírica, antiinfecciosa i antiinflamatòria, i ens ajuda a combatre també la fatiga física i psíquica i a evitar la cronificació de patologies respiratòries, especialment en el cas de faringitis repetitives, i se sol administrar a la tardor per potenciar les defenses, i el coure-or-plata, una associació que ens ajuda a prevenir i tractar infeccions i l’astènia, molt útil quan ens sentim sense energia.

 

 crema-de-calabaza-y-papas-633x346

 

 

 

Deixa una resposta

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>