TRASTORN BIPOLAR

El trastorn bipolar és un trastorn de tipus nerviós en el qual les persones alternen en ocasions una excitació de l’estat d’ànims amb un augment del nivell d’activitat i una eufòria, i en altres ocasions una baixada de l’estat anímic amb descens de la vitalitat acompanyat d’episodis de depressió. Són trastorns de l’estat d’ànims que afecten el nostre cervell.

La majoria de persones que pateixen el trastorn bipolar, no tenen un motiu concret pels episodis maníacs o depressius que solen patir.

Podem identificar el trastorn bipolar en diferents tipus, els quals descric en les següents línies:

  • Tipus I. Les persones que els pateixen han tingut com a mínim un episodi complet de mania amb períodes de depressió greu, acompanyats sovint per trastorns del judici, trastorns de comportament, o per una pèrdua de contacte amb la realitat.
  • Tipus II. Les persones mai han cursat un episodi maníac complet. Solen ser bastant xerrameques, desinhibides, sempre transmetent una sensació de poder fer-ho tot, no tenen son, estan més actives sexualment i poden realitzar despeses o compres innecessàries.

En tots dos casos, són persones considerades molt inestables per les persones que tenen al costat.

Cal deixar clar que el trastorn bipolar no és el mateix que els altibaixos que sentim tots en algun moment de les nostres vides. El trastorn és crònic, i és important una atenció individualitzada que estudii els aspectes biològics, socials i psicològics que ajuden a que remeti una crisi.

Sense un tractament adequat, el trastorn bipolar pot acabar en suïcidi. Les sals de liti són un tractament específic per tractar-lo, tot i que són delicades de manipular i tenen certa toxicitat.

bipo

Per tal de conèixer millor els cicles de la malaltia, la persona que el pateix pot prendre nota dels seus estats d’ànim en un diari per tal de determinar els símptomes i saber quan es tornen incontrolables.

Aprendre a lluitar amb l’estrès, mantindre un equilibri adequat entre feina i vida, realitzar activitats que ens siguin agradables,  ens ajudarà a sentir-nos bé, prevenint així episodis més seriosos. Fer exercici en freqüència i una dieta sana són molt beneficiosos.

Els primers símptomes del trastorn bipolar semblen una depressió comú i fins que no apareix una fase maníaca no s’arriba al diagnòstic correcte, podent passar molt temps, fins i tot anys.

Per tal de millorar l’estat de salut, aconsello la reflexologia podal, així com també el reiki, i la teràpia floral, sempre interessant i beneficiosa en aquests tipus de trastorns. També és molt aconsellable la teràpia d’alliberament emocional

Deixa una resposta

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>