Aromateràpia

L’olfacte és un sentit necessari, encara que no tant com ho era en temps en què la nostra supervivència moltes vegades depenia de la nostra habilitat olfactiva. Avui en dia, encara que hem perdut molt del nostre instint olfactiu, diferenciem milions d’olors diferents i més de mil gens del nostre ADN s’encarreguen d’aquest treball.

El nostre olfacte ja des de la nostra més tendra infància, ens ajuda a identificar als nostres pares, també ens ajudarà per descobrir un bon guisat o ens avisarà si un aliment s’ha espatllat o ens ajudarà a triar parella.

Naturopatia

Al nostre nas, hi ha 3 cornets nassals a cada fossa nassal. Aquests estan envoltats per la pituïtària, que és una membrana que escalfa l’aire abans que arribi als nostres pulmons i també humiteja i protegeix les parets nassals amb secrecions que al seu torn són segregades per les fosses nassals.

El sentit de l’olfacte està molt relacionat amb el sentit del gust, per això, quan estem refredats i generem molta mucositat, aquesta bloqueja els receptors olfactius i no deixa que notem les olors ni el gust del menjar. Igual passa quan patim rinitis al·lèrgica, quan els cornetes s’inflamen, tapen les fosses nasals i impedeixen que les molècules químiques arribin als receptors. Encara que el nostre sentit de l’olfacte és molt més feble que el de molts animals, els nostres estímuls químics olfactius afecten d’una manera molt específica al nostre estat emocional i anímic, així per exemple, determinats olors amb composicions químiques concretes pot excitar sexualment, altres els relacionem amb aspectes negatius i ens poden fer sentir-nos tristos o enfadats, o una olor també pot incitar nostre cervell perquè emanin emocions positives i agradables.

Les aromes pures són un tractament natural i un complement per ajudar a restablir el nostre equilibri i harmonia.

Els olis essencials tenen moltes propietats que ens provoquen estímuls i es converteixen en un important mecanisme de benestar, actuen a través de l’olfacte arreglant estats psíquics emocionals i espirituals, el sentit de l’olfacte està relacionat amb les nostres emocions per estar directament connectat amb el cervell on es troba el centre de les emocions i també la zona de moltes activitats importants del nostre cos, la son, la sensualitat, la set, la memòria, etc.

Els olis utilitzats correctament per aromateràpia no tenen contraindicacions, de totes maneres hem de tenir en compte:

No empassar sense consultar amb un professional.
No excedir la quantitat de gotes ni el temps d’ús.
No utilitzar en l’embaràs sense consultar amb un professional.
No posar en contacte directe amb la pell: canyella, clau d’olor, bergamota, canyella, ginebre, gingebre, llimona, menta, pi, farigola.
No utilitzar en cas d’epilèpsia: romaní, sàlvia.
No deixar cap essència a l’abast dels nens.
No prendre sol després d’usar sobre la pell: bergamota, aranja, taronja, llimona, cedrón, angèlica.

 

Taula d'Aromateràpia

Taula d’Aromateràpia

Deixa una resposta

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>