La Importància de prendre el Sol

La Importància de prendre el Sol

Prendre el sol durant 15 minuts, tres vegades per setmana, garanteix un mínim de vitamina D

Obtenir vitamina D de fonts alimentàries és complicat, ja que molt pocs aliments en contenen de forma natural. El sol és la principal font de l’organisme per produir suficient vitamina D.

Les vitamines són essencials per al creixement i desenvolupament de l’individu, i actuen com a catalitzadors en tots els processos fisiològics. La vitamina D pertany al grup de les liposolubles i regula els nivells de calci i fòsfor en la sang, dos minerals absolutament necessaris per a la correcta formació dels ossos. També intervé en la síntesi de la insulina i la contracció cardíaca, i protegeix davant infeccions i malalties degeneratives, com l’esclerosi múltiple. Molt pocs aliments contenen vitamina D de manera natural, llevat dels lactis, el rovell d’ou i els olis de fetge de peix. També podem obtenir de productes que han estat fortificats o enriquits amb vitamina D. No obstant això, el principal recurs que té l’organisme per sintetitzar és la exposició directa a la llum solar. En altres paraules, els raigs solars són els responsables directes de que el cos produeixi vitamina D.

El 70% de la població europea té un dèficit d’aquesta vitamina, d’aquí la importància que té conèixer que prendre el sol durant 15 minuts, entre tres i quatre vegades per setmana, garanteix la quota mínima de vitamina D. Això sí, sempre que les condicions climàtiques ho permetin. Una exposició solar de llarga durada no és recomanable, perquè accelera l’envelliment de la pell i multiplica el risc de patir diferents tipus de càncer.

Només 15 minuts al sol són suficients per adquirir i prevenir així la manca de vitamina D, la qual genera raquitisme, osteomalàcia, osteoporosi, problemes cardiovasculars i alteracions metabòliques. També està estretament lligada a malalties cròniques com el càncer i la diabetis. En el cas de dones, quan arriben a la fase de la menopausa, la vitamina D contribueix a mantenir una bona forma física, equilibri i força muscular.

Tot i el nostre atrafegat ritme de vida, marcat per les llargues jornades laborals, cal trobar el moment per fer activitats a l’aire lliure. Com a part d’un estil de vida saludable, hem d’incloure un quart d’hora d’exposició al sol per assegurar d’obtenir un mínim de vitamina D i prevenir les malalties associades.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://muyenforma.com/tomar-el-sol-durante-15-minutos-tres-veces-por-semana-garantiza-un-minimo-de-vitamina-d.html

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Abrir chat
Hola
¿En qué podemos ayudarte?